De geschiedenis van de stofzuiger 

De eerste stofzuiger werd uitgevonden in het jaar 1901. Een Britse ingenieur genaamd Hubert Cecil Booth vond het raar dat mensen hun vuil wegbliezen maar niet opruimden in een zak. Daarom ontwierp hij de eerste motorische stofzuiger genaamd de ‘Booth Machine’. Het was een apparaat met een benzinemotor erin en hij zoog het vuil op doormiddel van een filter. Het enige probleem was dat de stofzuiger nogal groot en zwaar was. Daarom moest hij op een wagen worden gemonteerd en door paarden worden getrokken. Het apparaat was te groot om naar binnen te gaan dus werd hij voor de woning gezet die schoon gemaakt moest worden. Lange metalen stofzuigerslangen werden dan via het raam naar binnen gebracht en zo werd het schoongemaakt. Er waren dus 2 mensen aan het werk. 1 persoon die de motor bedienden en 1 persoon die de woning schoonmaakte. Vaak werden wel alleen woningen van rijke mensen schoongemaakt. 

In 1908 werd de eerste ‘lichte’ stofzuiger gemaakt door het bedrijf Hoover Suction Company. Ondanks dat hij niet op een voertuig zat en heel groot was woog hij alsnog wel 20 kilo. Aan begin waren mensen niet heel erg overtuigd van de stofzuiger en er werden weinig verkocht. Maar toen mensen van het bedrijf langs de deuren gingen om te demonstreren wat je er mee kon, vonden mensen het toch wel interessant en zo werden ze toch verkocht. 

Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei verschillende soorten stofzuigers. Ook zijn ze nu niet zo zwaar en makkelijk mee te nemen. Je hebt nu zelfs robotstofzuigers. Die stofzuigers kan je instellen en dan zuigen ze automatisch elk hoekje van je huis. 

Soorten stofzuigers 

De bekendste soorten stofzuigers op een rijtje gezet: 

Sledestofzuiger 

Dit is bekendste stofzuiger. Je stopt de stekker in het stopcontact en druk op een knop en hij begint te zuigen. Je trekt als het ware de stofzuiger als een slede achter je mee door de ruimte. Ook hebben deze stofzuigers vaak een grote stofzak. 

Kruimelzuiger 

Dit is een kleine en handige stofzuiger. Deze stofzuiger werkt op baterijen dus je kan hem makkelijk vastpakken en meenemen. Deze gebruiken mensen vaak voor de kleine klusjes. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de binnenkant van je auto. 

Steelstofzuiger 

Deze moderne stofzuiger is erg handig omdat hij draadloos is. Ook is licht en dus makkelijk te bedienen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Dit is de perfecte stofzuiger voor een snelle schoonmaakbeurt. Dit omdat hij niet een grote stofzak heeft en de accuduur niet heel lang is. 

Alleszuiger 

De naam zegt het eigenlijk al. De alleszuiger zuigt alles op. Deze kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Dit is tijdens het klussen de ideale stofzuiger.  

Robotzuiger 

De robotzuiger is de modernste stofzuiger die er is. Je stelt hem af en voor de rest hoef je er niks meer aan te doen. Dit spaart dus veel tijd. Als hij leeg is dan leg je hem even aan de lader en daarna kan je hem weer gebruiken.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: