Zijn rookmelders belangrijk?

Zijn rookmelders belangrijk? 

Rookmelders zijn belangrijk voor het beveiligen van je huis maar ook direct voor jou zelf. Maar wat doet een rookmelder nou eigenlijk. Rookmelders het woord zegt het eigenlijk al. Ze waarschuwen jou voor rook in je huis. Er wordt pas een signaal aangegeven wanneer er rook in de rook melder komt. Misschien denk je nu wel van maar als ik slaap word ik helemaal niet wakker. Dit zou eigenlijk niet kunnen, de melder geeft een geluidsignaal van ongeveer 85DB. Ook als je slaapt word je hier zeker wakker van.  

Rookmelders kan je aan de muur maar ook aan het plafond hangen. Rookmelders hebben vaak ook een knop op zich zitten. Dit is een test knop. Zo kan je bijvoorbeeld iedere maand testen of rookmelder het nog wel doet. Druk de knop eventjes in en hij laat het signaal af gaan en er zal bij nieuwe rookmelders een led lampje gaan branden.  

Kan je rookmelders met elkaar verbinden? 

Je hebt tegenwoordig ook rookmelders die je met elkaar kunt verbinden. Deze zijn draadloos en verbonden met bijvoorbeeld rookmelders die boven of op zolder bevestigd zijn. Zodra de rookmelder beneden een snufje rook binnenkrijgt. Zullen de rookmelders die ergens anders bevestigd zijn ook afgaan. Zo word je bijvoorbeeld ook gewaarschuwd als er beneden brand is en jij bent boven. Dit is bij het geval van boven slapen een zeer goede keuze.  

Slapen en rookmelders 

Wanneer we aan het slapen zijn ruiken we niks en voelen we ook niks. Rookmelders die met elkaar verbonden zijn, zijn ideaal voor het slapen. Je wilt natuurlijk ook een melding krijgen als je aan het slapen bent dat er beneden iets gaande is. Wanneer de rookmelder beneden rook ontvangt. Krijgt de rookmelder die boven op de overloop bevestigt is ook een melding. Zo kun je op tijd nog je huis verlaten. 

Is een rookmelder in de gang belangrijk? 

Een rookmelder bevestigen in de gang is zeker een belangrijk ding. Dit is ook vaak je vluchtroute voor mensen. Zodra er in je vluchtroute brand ontstaat is het natuurlijk belangrijk dat je hier meteen een melding van krijgt. Want dit is voor veel mensen een route om zo veilig en snel mogelijk naar buiten te kunnen. Daarom is het zeker belangrijk om in de gang een rookmelder te plaatsen. Bij een kleine en beginnende brand kun je nog vaak snel het huis verlaten. Een rookmelder redt niet alleen levens maar ook uw huis. Zo hoor je direct of er brand ontstaat en kan je meteen de hulpdiensten in schakelen. Het is tegenwoordig in 2022 ook verplicht om bepaalde melders in je huis te hebben. Dit is niet alleen een brandmelder maar ook voor andere stoffen zijn er melders die je tegenwoordig in je huis moet hebben wil je voldoen aan de voorwaarden. 

Wat is een slimme koelkast?

Een slimme koelkast is een koelkast wat helemaal van deze tijd is. Een slimme koelkast kun je tegenwoordig zelfs verbinden met je telefoon. Maar wat kun je er eigenlijk mee doen? Dit gaan we voor je uitzoeken en op een rijtje zetten.

Stel je voor, je staat in de supermarkt of waar dan ook. En je bent vergeten om je koelkast kouder te zetten. Dan kun je via je telefoon de temperatuur verlagen. Ook hebben sommige koelkasten camera’s in de koelkast hangen. Zo kun je zien wat je nog nodig hebt wanneer je in de supermarkt bent. Dit is natuurlijk ideaal en neem je altijd de juiste artikelen mee.  

Je kunt ook touchscreen inbouwen bij je koelkast. Zo is je koelkast ook nog eens beschikbaar als tv of tablet. Ook is het makkelijk dat je een recept laat verschijnen op de koelkast zodat je makkelijk stap voor stap je maaltijd kunt bereiden.  

Verhoudzone 

Er zijn ook koelkasten met een verhoudzone. Wanneer je groente, vlees, vis of fruit in een verhoudzone bewaard, kan het wel 2 keer zo lang goed. Er bestaan 3 type verhoudzones. Er is een lade waar je luchtvochtigheid kan instellen, een lade waar je de temperatuur in kan instellen en er is een 0-graden zone. In een 0-graden zone zal vlees en vis langer goed blijven en met een instelbare temperatuur blijft groente en fruit langer goed. Stel je wilt vlees, vis, groente en fruit langer bewaren. Dan is een lade met een instelbare temperatuur het meest geschikt. 
 
Bij een slimme koelkast kun je de functie No Frost selecteren. Zo hoef je nooit meer je koelkast te ontdooien. Hierdoor hoef je dus nooit meer te wachten wanneer je koelkast weer bruikbaar is.  

Super koelfunctie 

Met een super koel- of super vriesfunctie kun je je boodschappen erg snel koelen of vriezen. Voordat je je boodschappen in de koelkast wilt doen moet je de super koel- of super vriesfunctie aanzetten. Hierdoor zakt de temperatuur tijdelijk en zijn je boodschappen een stuk sneller op de goede temperatuur.  

Blenders

Blenders zie je erg vaak in de keuken. Met blenders kun je van alles maken. Soep, sappen, sauzen, smoothies en nog veel meer. Oftewel, een blender kun je niet missen. Maar hoe werkt een blender nou precies? 

Hoe werkt een blender? 

Een blender is een apparaat dat bestaat uit een container van plastic of glas, een motorblok, messen en een deksel. Een blender heeft verschillende standen om je eten te mengen en te pureren. Met behulp van het motorblok kun je de snelheid verhogen en verlagen. Hierdoor zullen de messen van de blender ronddraaien en het eten pureren.  

Het vermogen van een blender varieert tussen 200- tot 2000 watt. Blenders die een hoog vermogen hebben zijn over het algemeen iets beter in pureren. Maar voor een smoothie is hoog vermogen niet nodig.  

Verschillende soorten blenders 

Er zijn verschillende soorten blenders. En een paar van deze blenders gaan we voor je op een rijtje zetten.  

Powerblender 

Een powerblender heeft een hoog vermogen van ongeveer 1300 W of meer. Een powerblender, ook wel high speed blender genoemd, is vaak iets beter in pureren, ijs crushen of mengen dan een blender met een lager vermogen. Daarnaast kost een powerblender natuurlijk wel meer geld en maakt het ook meer geluid. Maar wanneer je een blender wilt voor smoothies, heb je geen blender met hoog vermogen nodig. 

Smoothieblender 

Een smoothieblender is een blender met een kleine kan als mengbeker. Hierdoor kun je je gemaakte smoothie direct opdrinken of kun je het makkelijk meenemen. Een smoothieblender wordt dan ook wel een blender to go genoemd. Wel is deze blender dus geschikt voor smoothies, maar is hierdoor wel minder goed met andere klussen. 

Vacuümblender 

In een vacuümblender blijft vitamine C en andere zuurstofgevoelig voedsel langer goed. Het vacuüm houdt de smoothie langer vers. Zo kun je het dus langer bewaren en kun je het dus nog later opdrinken.  

Top 5 beste koffiemachines

Wanneer je op zoek bent naar een goede koffiemachine, wil je natuurlijk ook een goede koffie kunnen maken. Voor bij je thuis of waar dan ook. Hedendaags is het er makkelijk om koffie te zetten. Wil je een nieuw koffiezetapparaat dan zetten wij de 5 beste koffiemachines voor je op een rijtje, zodat je makkelijker een keuze kunt maken. 

De’Longho Magnifica S ECAM 20.110.B 
 
Dit koffiezetapparaat is perfect voor bij je thuis. Zo kun je thuis op elk moment van de dag een kopje koffie drinken. Je kunt met een stoompijp handmatig melk op schuimen. Wanneer je 2 kopjes koffie zet, dan maalt De’Longhi de koffiebonen in één keer fijn. Zo kun je met De’Longhi sneller 2 kopjes koffie dan bij andere merken. 

Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 

Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 kun je met 1 druk op de knop genieten van verschillende koffie soorten zoals, cappuccino, koffie en espresso. Met dit koffiezetapparaat kun je eenvoudig een melkschuimlaagje aan je koffie toevoegen. Ook is dit erg makkelijk schoon te maken. 
 
Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW 

De Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW is een ideaal koffiezetapparaat voor op je kantoor. Dit koffiezetapparaat maakt met 66 decibel een stuk minder geluid dan heel veel andere koffiemachines. Met 1 druk op de knop zet dit apparaat melkspecialiteit. Daarnaast kun je 2 espresso’s tegelijk zetten. De keramische maalschijven worden minder heet dan metalen maalschijven. Hierdoor wordt de smaak van de koffie niet aangetast. 
 
De’Longhi ECAM23.460.S 
 
Deze De’Longhi ECAM23.460.S koffiemachine zorgt ervoor dat je zelf de echte Italiaanse koffie kan zetten. Deze koffiemachine is geschikt voor beide koffiebonen en gemalen koffie. Je kunt met deze koffiemachine o.a. ook 2 Espresso’s tegelijk zetten. Met dit apparaat kun je dankzij De’Longhi LatteCrema-systeem ook Cappuccino of Latte Macchiato maken. 
 
Sage Barista Express Sesame 

De Sage Barista Express Sesame is een koffiemachine die dankzij de ingebouwde koffiemolen verse bonen maalt. De bouwkwaliteit van deze pistonmachine is van topklasse en gaat hierdoor langer mee dan andere pistonmachines. Dit apparaat maakt melkschuim van erg goede kwaliteit. Dit komt doordat de rvs-melkkan exact aangeeft wanneer het melkschuim de perfecte temperatuur heeft bereikt. 

De geschiedenis van de stofzuiger 

De eerste stofzuiger werd uitgevonden in het jaar 1901. Een Britse ingenieur genaamd Hubert Cecil Booth vond het raar dat mensen hun vuil wegbliezen maar niet opruimden in een zak. Daarom ontwierp hij de eerste motorische stofzuiger genaamd de ‘Booth Machine’. Het was een apparaat met een benzinemotor erin en hij zoog het vuil op doormiddel van een filter. Het enige probleem was dat de stofzuiger nogal groot en zwaar was. Daarom moest hij op een wagen worden gemonteerd en door paarden worden getrokken. Het apparaat was te groot om naar binnen te gaan dus werd hij voor de woning gezet die schoon gemaakt moest worden. Lange metalen stofzuigerslangen werden dan via het raam naar binnen gebracht en zo werd het schoongemaakt. Er waren dus 2 mensen aan het werk. 1 persoon die de motor bedienden en 1 persoon die de woning schoonmaakte. Vaak werden wel alleen woningen van rijke mensen schoongemaakt. 

In 1908 werd de eerste ‘lichte’ stofzuiger gemaakt door het bedrijf Hoover Suction Company. Ondanks dat hij niet op een voertuig zat en heel groot was woog hij alsnog wel 20 kilo. Aan begin waren mensen niet heel erg overtuigd van de stofzuiger en er werden weinig verkocht. Maar toen mensen van het bedrijf langs de deuren gingen om te demonstreren wat je er mee kon, vonden mensen het toch wel interessant en zo werden ze toch verkocht. 

Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei verschillende soorten stofzuigers. Ook zijn ze nu niet zo zwaar en makkelijk mee te nemen. Je hebt nu zelfs robotstofzuigers. Die stofzuigers kan je instellen en dan zuigen ze automatisch elk hoekje van je huis. 

Soorten stofzuigers 

De bekendste soorten stofzuigers op een rijtje gezet: 

Sledestofzuiger 

Dit is bekendste stofzuiger. Je stopt de stekker in het stopcontact en druk op een knop en hij begint te zuigen. Je trekt als het ware de stofzuiger als een slede achter je mee door de ruimte. Ook hebben deze stofzuigers vaak een grote stofzak. 

Kruimelzuiger 

Dit is een kleine en handige stofzuiger. Deze stofzuiger werkt op baterijen dus je kan hem makkelijk vastpakken en meenemen. Deze gebruiken mensen vaak voor de kleine klusjes. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de binnenkant van je auto. 

Steelstofzuiger 

Deze moderne stofzuiger is erg handig omdat hij draadloos is. Ook is licht en dus makkelijk te bedienen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Dit is de perfecte stofzuiger voor een snelle schoonmaakbeurt. Dit omdat hij niet een grote stofzak heeft en de accuduur niet heel lang is. 

Alleszuiger 

De naam zegt het eigenlijk al. De alleszuiger zuigt alles op. Deze kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Dit is tijdens het klussen de ideale stofzuiger.  

Robotzuiger 

De robotzuiger is de modernste stofzuiger die er is. Je stelt hem af en voor de rest hoef je er niks meer aan te doen. Dit spaart dus veel tijd. Als hij leeg is dan leg je hem even aan de lader en daarna kan je hem weer gebruiken.