Zijn rookmelders belangrijk?

Zijn rookmelders belangrijk? 

Rookmelders zijn belangrijk voor het beveiligen van je huis maar ook direct voor jou zelf. Maar wat doet een rookmelder nou eigenlijk. Rookmelders het woord zegt het eigenlijk al. Ze waarschuwen jou voor rook in je huis. Er wordt pas een signaal aangegeven wanneer er rook in de rook melder komt. Misschien denk je nu wel van maar als ik slaap word ik helemaal niet wakker. Dit zou eigenlijk niet kunnen, de melder geeft een geluidsignaal van ongeveer 85DB. Ook als je slaapt word je hier zeker wakker van.  

Rookmelders kan je aan de muur maar ook aan het plafond hangen. Rookmelders hebben vaak ook een knop op zich zitten. Dit is een test knop. Zo kan je bijvoorbeeld iedere maand testen of rookmelder het nog wel doet. Druk de knop eventjes in en hij laat het signaal af gaan en er zal bij nieuwe rookmelders een led lampje gaan branden.  

Kan je rookmelders met elkaar verbinden? 

Je hebt tegenwoordig ook rookmelders die je met elkaar kunt verbinden. Deze zijn draadloos en verbonden met bijvoorbeeld rookmelders die boven of op zolder bevestigd zijn. Zodra de rookmelder beneden een snufje rook binnenkrijgt. Zullen de rookmelders die ergens anders bevestigd zijn ook afgaan. Zo word je bijvoorbeeld ook gewaarschuwd als er beneden brand is en jij bent boven. Dit is bij het geval van boven slapen een zeer goede keuze.  

Slapen en rookmelders 

Wanneer we aan het slapen zijn ruiken we niks en voelen we ook niks. Rookmelders die met elkaar verbonden zijn, zijn ideaal voor het slapen. Je wilt natuurlijk ook een melding krijgen als je aan het slapen bent dat er beneden iets gaande is. Wanneer de rookmelder beneden rook ontvangt. Krijgt de rookmelder die boven op de overloop bevestigt is ook een melding. Zo kun je op tijd nog je huis verlaten. 

Is een rookmelder in de gang belangrijk? 

Een rookmelder bevestigen in de gang is zeker een belangrijk ding. Dit is ook vaak je vluchtroute voor mensen. Zodra er in je vluchtroute brand ontstaat is het natuurlijk belangrijk dat je hier meteen een melding van krijgt. Want dit is voor veel mensen een route om zo veilig en snel mogelijk naar buiten te kunnen. Daarom is het zeker belangrijk om in de gang een rookmelder te plaatsen. Bij een kleine en beginnende brand kun je nog vaak snel het huis verlaten. Een rookmelder redt niet alleen levens maar ook uw huis. Zo hoor je direct of er brand ontstaat en kan je meteen de hulpdiensten in schakelen. Het is tegenwoordig in 2022 ook verplicht om bepaalde melders in je huis te hebben. Dit is niet alleen een brandmelder maar ook voor andere stoffen zijn er melders die je tegenwoordig in je huis moet hebben wil je voldoen aan de voorwaarden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: