Blenders

Blenders zie je erg vaak in de keuken. Met blenders kun je van alles maken. Soep, sappen, sauzen, smoothies en nog veel meer. Oftewel, een blender kun je niet missen. Maar hoe werkt een blender nou precies? 

Hoe werkt een blender? 

Een blender is een apparaat dat bestaat uit een container van plastic of glas, een motorblok, messen en een deksel. Een blender heeft verschillende standen om je eten te mengen en te pureren. Met behulp van het motorblok kun je de snelheid verhogen en verlagen. Hierdoor zullen de messen van de blender ronddraaien en het eten pureren.  

Het vermogen van een blender varieert tussen 200- tot 2000 watt. Blenders die een hoog vermogen hebben zijn over het algemeen iets beter in pureren. Maar voor een smoothie is hoog vermogen niet nodig.  

Verschillende soorten blenders 

Er zijn verschillende soorten blenders. En een paar van deze blenders gaan we voor je op een rijtje zetten.  

Powerblender 

Een powerblender heeft een hoog vermogen van ongeveer 1300 W of meer. Een powerblender, ook wel high speed blender genoemd, is vaak iets beter in pureren, ijs crushen of mengen dan een blender met een lager vermogen. Daarnaast kost een powerblender natuurlijk wel meer geld en maakt het ook meer geluid. Maar wanneer je een blender wilt voor smoothies, heb je geen blender met hoog vermogen nodig. 

Smoothieblender 

Een smoothieblender is een blender met een kleine kan als mengbeker. Hierdoor kun je je gemaakte smoothie direct opdrinken of kun je het makkelijk meenemen. Een smoothieblender wordt dan ook wel een blender to go genoemd. Wel is deze blender dus geschikt voor smoothies, maar is hierdoor wel minder goed met andere klussen. 

Vacuümblender 

In een vacuümblender blijft vitamine C en andere zuurstofgevoelig voedsel langer goed. Het vacuüm houdt de smoothie langer vers. Zo kun je het dus langer bewaren en kun je het dus nog later opdrinken.  

%d bloggers liken dit: